Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

met pecorino, courgette en amandelschaafsel

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Allergenen :
Vis
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3851 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten46.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 1 minuut al roerend mee. Breng ruim op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Voeg de knoflook, de rode peper, de extra vierge olijfolie, 2/3 van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd de overige bladpeterselie fijn. 
Serveren
4
  • Meng het aglio e olio-mengsel door de pasta en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de groenten en de vis erop.
  • Garneer met de pecorino, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.