Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

met pecorino, courgette en amandelschaafsel

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Allergens:
Fish
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

⅓ piece

Lemon

½ piece

Red chili pepper

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3851 kJ
Calories920 kcal
Fat45.7 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate76.3 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein46.6 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Casserole
High-Sided Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 1 minuut al roerend mee. Breng ruim op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Voeg de knoflook, de rode peper, de extra vierge olijfolie, 2/3 van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd de overige bladpeterselie fijn. 
Serveren
4
  • Meng het aglio e olio-mengsel door de pasta en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de groenten en de vis erop.
  • Garneer met de pecorino, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.