Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp

Banaan-pannenkoekjes met blauwe bessen en kokosrasp

2 porties | met honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze pannenkoekjes maak je zonder bloem: de banaan zorgt namelijk voor de binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Blauwe bessen

4 stuk(s)

Banaan

6 stuk(s)

Ei

3 tl

Gemalen kaneel

60 gram

Kokosrasp

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)555 kcal
Energie (kJ)2324 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers55 g
Vezels16.1 g
Eiwitten6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.

2

Voeg de eieren, 2 tl kaneel per persoon en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.

Tip: Ben je geen liefhebber van kokosrasp of warme blauwe bessen? Laat deze dan achterwege in het beslag en voeg eventueel naar smaak toe na serveren.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

4

Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.