topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza salsiccia

Pizza salsiccia

2 porties | met boerenworst, mozzarella en verse oregano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Vrij vertaald betekent salsiccia "worstjes" in het Italiaans. Voor onze versie maak je deze pizza met kruidige boerenworst als topping.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Spelt
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

200 gram

Passata

10 gram

Verse basilicum en oregano

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

1 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1299 kcal
Energie (kJ)5435 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten133 g
waarvan suikers13 g
Vezels16.2 g
Eiwitten58 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel. Verdeel het worstvlees in kleine stukken.

3

Besmeer het deeg met 5 el tomatensaus per pizza. Beleg de pizza met de rode ui, het worstvlees, de oregano en de mozzarella. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie en een mespuntje chilivlokken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de chilivlokken zijn erg pittig!

4

Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven. Verdeel de pizza's over de borden.