Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Wortel
2.5 gram
Verse koriander
0.99 tl
Gemalen kurkuma
75 gram
Basmatirijst
½
Tomatenpuree
15 gram
Leccino-olijven
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Koolvis
185 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.
Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.
Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en vul aan met 185 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 - 30 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op! de schaal is heet!).
Tip: Weetje: Wist je dat dit gerecht 250 g groente per persoon bevat? Daarnaast bevat het weinig verzadigde vetten en is het door de paprika rijk aan vitamine C.