Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Shallot

½ piece

Bell pepper

1 piece

Carrot

2.5 g

Fresh coriander

0.99 teaspoon

Ground turmeric

75 g

Basmati rice

½

Tomato paste

15 g

Leccino olives

¼ piece

Lemon

1 piece

Pollock

Not included in your delivery

185 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories578 kcal
Energy (kJ)2416 kJ
Fat14 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate81 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Wok or sautépan
Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.

Snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en vul aan met 185 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 - 30 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Koolvis bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op! de schaal is heet!).

Tip: Weetje: Wist je dat dit gerecht 250 g groente per persoon bevat? Daarnaast bevat het weinig verzadigde vetten en is het door de paprika rijk aan vitamine C.