Mexicaans gekruide biefstukreepjes met mango-komkommersalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide biefstukreepjes met mango-komkommersalsa

Mexicaans gekruide biefstukreepjes met mango-komkommersalsa

met rijst en koolsla

Mango's worden al sinds de oudheid in Zuid-Azië verbouwd. De mangoboom is zelfs de nationale boom van Bangladesh.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Zoutbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Mango

2 stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

180 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2927 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels6.4 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Koken
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst 5 minuten afgedekt staan.
Snijden
2
  • Snipper de ui. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil en snijd de mango in blokjes.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Salsa maken
3
  • Voeg in een grote kom de sla-mix, de mayonaise en de helft van de wittewijnazijn toe.
  • Meng in een saladekom de komkommer met de mango, ui en honing (zie Tip).
  • Roer de overige wittewijnazijn en wat sambal naar smaak erdoorheen.

Tip: Als je niet van rauwe ui houdt, bak deze dan mee met de biefstukreepjes in de volgende stap.

Serveren
4
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten, of tot  gelijkmatig bruin.
  • Serveer de rijst op diepe borden en leg er de biefstukreepjes, salsa en sla op.