Mexicaans gekruide biefstukreepjes met mango-komkommersalsa
Mexicaans gekruide biefstukreepjes met mango-komkommersalsa

Mexicaans gekruide biefstukreepjes met mango-komkommersalsa

met rijst en koolsla

Mango's worden al sinds de oudheid in Zuid-Azië verbouwd. De mangoboom is zelfs de nationale boom van Bangladesh.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

75 g

Jasmine rice

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Onion

50 g

Rainbow slaw mix

½ piece

Mango

2 piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White wine vinegar

180 milliliters

Water

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Sambal

Nutrition Values

Energy (kJ)2927 kJ
Calories700 kcal
Fat23.8 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate85.5 g
Sugar24.6 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein32 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Koken
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst 5 minuten afgedekt staan.
Snijden
2
  • Snipper de ui. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil en snijd de mango in blokjes.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Salsa maken
3
  • Voeg in een grote kom de sla-mix, de mayonaise en de helft van de wittewijnazijn toe.
  • Meng in een saladekom de komkommer met de mango, ui en honing (zie Tip).
  • Roer de overige wittewijnazijn en wat sambal naar smaak erdoorheen.

Tip: Als je niet van rauwe ui houdt, bak deze dan mee met de biefstukreepjes in de volgende stap.

Serveren
4
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten, of tot  gelijkmatig bruin.
  • Serveer de rijst op diepe borden en leg er de biefstukreepjes, salsa en sla op.