De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Groene kiwi
½ stuk(s)
Handsinaasappel
1 stuk(s)
Heeklende
(Bevat Vis)
⅓ bosje(s)
Bosui
½ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Paprika
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 stuk(s)
Tacoschelpen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Gesneden rodekool
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de kiwi en snijd in plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de limoen.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de kiwi en het witte gedeelte van de bosui 4 - 5 minuten. Voeg toe aan een hoge kom samen met de helft van de koriander, per persoon: 1 tl limoensap en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met eventueel extra limoensap, peper en zout.
Pers de helft van de sinaasappel en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng in een kom de rodekool met de overige koriander, het sinaasappelsap en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de tacoschelpen met een klein beetje water en bak ze 3 - 4 minuten in de oven.
Dep ondertussen de vis droog, snijd in stukken van 2 bij 2 cm en wrijf in met 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis en de paprikareepjes 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Vul 4 tacoschelpen per persoon met een beetje rodekoolsalade, de yoghurt, kiwisalsa, vis en paprikareepjes (zie Tip). Serveer met de overige rodekoolsalade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.