Fish Tacos with Zesty Kiwi Salsa
Fish Tacos with Zesty Kiwi Salsa

Fish Tacos with Zesty Kiwi Salsa

with red cabbage slaw, yogurt & coriander

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Kiwi

½ piece

Easy peel orange

1 piece

Hake loin

(Contains Fish)

⅓ bunch

Scallions

½ piece

Lime

½ piece

Bell pepper

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

4 piece

Taco shells

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Shredded red cabbage

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2525 kJ
Calories603 kcal
Fat24 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate62.8 g
Sugar26.2 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein27.2 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Stick Blender
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de kiwi en snijd in plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de limoen.

Kiwisalsa maken
2

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de kiwi en het witte gedeelte van de bosui 4 - 5 minuten. Voeg toe aan een hoge kom samen met de helft van de koriander, per persoon: 1 tl limoensap en 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met eventueel extra limoensap, peper en zout.

Koolsla mengen
3

Pers de helft van de sinaasappel en snijd de andere helft in kleine stukjes. Meng in een kom de rodekool met de overige koriander, het sinaasappelsap en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Taco's verwarmen
4

Besprenkel de tacoschelpen met een klein beetje water en bak ze 3 - 4 minuten in de oven.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de vis droog, snijd in stukken van 2 bij 2 cm en wrijf in met 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis en de paprikareepjes 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Vul 4 tacoschelpen per persoon met een beetje rodekoolsalade, de yoghurt, kiwisalsa, vis en paprikareepjes (zie Tip). Serveer met de overige rodekoolsalade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.