Milde viscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

Gevuld met rijstnoedels en broccoli

Noedels zijn er in allerlei soorten en maten. Vanavond kook je met glasnoedels – deze worden gemaakt van mungbonen en zijn populair in salades en soepen, maar ook als vulling van loempia's. Glasnoedels hebben van zichzelf weinig smaak, maar nemen de smaken van een gerecht goed op.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

1 tl

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

25 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

50 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

250 ml

Visbouillon

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Broccoli snijden.
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Currybasis maken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen het koolvishaasje droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm.

Vis bakken
3

Voeg de koolvis toe aan de hapjespan en bak 2 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.

Noedels koken
5

Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt, 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in parten. Schep de vis vlak voor serveren terug in de curry en verwarm nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de curry over de borden. Knijp het limoenpartje erover uit en serveer het andere partje aan tafel.