Noedels zijn er in allerlei soorten en maten. Vanavond kook je met glasnoedels – deze worden gemaakt van mungbonen en zijn populair in salades en soepen, maar ook als vulling van loempia's. Glasnoedels hebben van zichzelf weinig smaak, maar nemen de smaken van een gerecht goed op.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
200 g
Broccoli
1 teaspoon
Vadouvan
(Contains Mustard)
25 g
Groene currypasta
(Contains Milk)
1 unit
Koolvishaasje
(Contains Fish)
75 milliliters
Kokosmelk
50 g
Brede rijstnoedels
½ unit
Limoen
250 milliliters
Visbouillon
½ teaspoon
Suiker
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen het koolvishaasje droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm.
Voeg de koolvis toe aan de hapjespan en bak 2 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar apart.
Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt, 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in parten. Schep de vis vlak voor serveren terug in de curry en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel de curry over de borden. Knijp het limoenpartje erover uit en serveer het andere partje aan tafel.