Milde viscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

gevuld met rijstnoedels en broccoli

Vanavond staan er rijstnoedels op het menu. Deze zijn er in verschillende varianten – wij hebben gekozen voor de bredere variant die je ook terugvindt in Thaise pad thai. Dankzij de broccoli krijg je met deze maaltijd meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen, wat bijdraagt aan een goede weerstand en energie.

Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

1 tl

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

25 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Koolvishaasje

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

50 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

250 ml

Visbouillon

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Broccoli snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Vadouvan bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 - 3 minuten. Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.

Koolvishaasjes bakken
3

Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

Stoven
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.

Noedels toevoegen
5

Haal het deksel van de pan en voeg de brede rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 - 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg de staptekst!). Snijd ondertussen de limoen in parten.

Serveren
6

Schep de vis terug in de curry en verwarm nog 1 minuut, Verdeel de curry over de borden, knijp het limoenpartje erover uit en serveer het andere partje aan tafel.