Milde viscurry
Milde viscurry

Milde viscurry

gevuld met rijstnoedels en broccoli

Vanavond staan er rijstnoedels op het menu. Deze zijn er in verschillende varianten – wij hebben gekozen voor de bredere variant die je ook terugvindt in Thaise pad thai. Dankzij de broccoli krijg je met deze maaltijd meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen, wat bijdraagt aan een goede weerstand en energie.

Allergens:
Mustard
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

200 g

Broccoli

1 teaspoon

Vadouvan

(Contains Mustard)

25 g

Groene currypasta

(Contains Milk)

1 unit

Koolvishaasje

(Contains Fish)

75 milliliters

Kokosmelk

50 g

Brede rijstnoedels

½ unit

Limoen

Not included in your delivery

250 milliliters

Visbouillon

½ teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2623 kJ
Calories627 kcal
Fat32 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate53 g
Sugar6 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Casserole with Lid

Cooking Steps

Broccoli snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Vadouvan bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 - 3 minuten. Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.

Koolvishaasjes bakken
3

Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

Stoven
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.

Noedels toevoegen
5

Haal het deksel van de pan en voeg de brede rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 - 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg de staptekst!). Snijd ondertussen de limoen in parten.

Serveren
6

Schep de vis terug in de curry en verwarm nog 1 minuut, Verdeel de curry over de borden, knijp het limoenpartje erover uit en serveer het andere partje aan tafel.