topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

met rijstnoedels en broccoli

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Koolvishaasje

75 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

50 gram

Brede rijstnoedels

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)505 kcal
Energie (kJ)2115 kJ
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten49.9 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels6.5 g
Eiwitten10.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Currybasis maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg onze instructies!).
  • Snijd ondertussen de limoen in parten.

Tip: Let op: de glasnoedels nemen flink veel vocht op. Je gebruikt daarom niet alle noedels. Wil je meer noedels gebruiken? Kook ze dan in een aparte pan met water en voeg ze bij stap 4 toe.

Serveren
4
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Knijp een partje limoensap over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.