Milde viscurry
Milde viscurry

Milde viscurry

met rijstnoedels en broccoli

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

160 g

Broccoli

½ sachet(s)

Yellow curry spices

1 piece

Pollock fillet

75 milliliters

Coconut milk

10 milliliters

Fish sauce

50 g

Rice noodles

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories505 kcal
Energy (kJ)2115 kJ
Fat27.6 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate49.9 g
Sugar5.7 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein10.5 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Currybasis maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg onze instructies!).
  • Snijd ondertussen de limoen in parten.

Tip: Let op: de glasnoedels nemen flink veel vocht op. Je gebruikt daarom niet alle noedels. Wil je meer noedels gebruiken? Kook ze dan in een aparte pan met water en voeg ze bij stap 4 toe.

Serveren
4
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Knijp een partje limoensap over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.