Milde viscurry met koolvis en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry met koolvis en noedels

Milde viscurry met koolvis en noedels

met wortel, broccoli en gomasio

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

225 ml

Water

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2694 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten53.6 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10.5 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Kook het water en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de visstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), suiker, wittewijnazijn, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 - 4 minuten zonder deksel. 
Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de vis weer toe aan de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio.