topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-groenteburgers

Mini-groenteburgers

Met krieltjes en salade van gegrilde aubergine

Met het verse groenteburgerdeeg maak je zelf kleine burgers. Je serveert de burgers met gebakken krieltjes en een salade van romainesla en gegrilde aubergines. Romainesla wordt ook wel Romeinse sla genoemd, en is dé sla die in een klassieke caesarsalade wordt gebruikt. De Turkse yoghurt houdt het geheel lekker fris.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Aubergine

150 gram

Groenteburgerdeeg

(Bevat Gluten, Soja, Selderij)

5 stuk(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Krulandijvie

2 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3418 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom
Koekenpan
Mengkom
Staafmixer of blender

Instructies

Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven en laat 20 minuten poffen.

2

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon.
3

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon en druk deze voorzichtig plat tot burgertjes. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd of scheur de sla klein. Bewaar de sla en radijs in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ongeveer 5 - 6 minuten zacht. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Bak de groenteburgers.
5

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de groenteburgers 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

6

Maak ondertussen de dressing in een blender of hoge kom met staafmixer: haal de knoflook uit de oven en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de schil. Hak de knoflook fijn en mix met de extra vierge olijfolie, mosterd, zwarte balsamicoazijn, 1 tl water per persoon, peper en zout. Voeg daarna de dressing toe aan de salade.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de salade over de borden en leg de groenteburgers er bovenop. Serveer met de gebakken krieltjes en Turkse yoghurt.