Mini-groenteburgers
Mini-groenteburgers

Mini-groenteburgers

Met krieltjes en salade van gegrilde aubergine

Met het verse groenteburgerdeeg maak je zelf kleine burgers. Je serveert de burgers met gebakken krieltjes en een salade van romainesla en gegrilde aubergines. Romainesla wordt ook wel Romeinse sla genoemd, en is dé sla die in een klassieke caesarsalade wordt gebruikt. De Turkse yoghurt houdt het geheel lekker fris.

Allergens:
Gluten
Soy
Celery
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

300 g

Krieltjes

½ unit

Aubergine

150 g

Groenteburgerdeeg

(Contains Gluten, Soy, Celery)

5 unit

Radijs

¼ unit

Krulandijvie

2 tablespoon

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories817 kcal
Energy (kJ)3418 kJ
Fat38 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate91 g
Sugar0 g
Dietary Fiber15 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Mixing Bowl
Food Processor

Cooking Steps

Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven en laat 20 minuten poffen.

2

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon.
3

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon en druk deze voorzichtig plat tot burgertjes. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd of scheur de sla klein. Bewaar de sla en radijs in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ongeveer 5 - 6 minuten zacht. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Bak de groenteburgers.
5

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de groenteburgers 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

6

Maak ondertussen de dressing in een blender of hoge kom met staafmixer: haal de knoflook uit de oven en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de schil. Hak de knoflook fijn en mix met de extra vierge olijfolie, mosterd, zwarte balsamicoazijn, 1 tl water per persoon, peper en zout. Voeg daarna de dressing toe aan de salade.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de salade over de borden en leg de groenteburgers er bovenop. Serveer met de gebakken krieltjes en Turkse yoghurt.