Met het verse groenteburgerdeeg maak je zelf kleine burgers. Je serveert de burgers met gebakken krieltjes en een salade van romainesla en gegrilde aubergines. Romainesla wordt ook wel Romeinse sla genoemd, en is dé sla die in een klassieke caesarsalade wordt gebruikt. De Turkse yoghurt houdt het geheel lekker fris.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
300 g
Krieltjes
½ unit
Aubergine
150 g
Groenteburgerdeeg
(Contains Gluten, Soy, Celery)
5 unit
Radijs
¼ unit
Krulandijvie
2 tablespoon
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
1 tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven en laat 20 minuten poffen.
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Rol van het groenteburgerdeeg 5 balletjes per persoon en druk deze voorzichtig plat tot burgertjes. Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd of scheur de sla klein. Bewaar de sla en radijs in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ongeveer 5 - 6 minuten zacht. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de groenteburgers 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Maak ondertussen de dressing in een blender of hoge kom met staafmixer: haal de knoflook uit de oven en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de schil. Hak de knoflook fijn en mix met de extra vierge olijfolie, mosterd, zwarte balsamicoazijn, 1 tl water per persoon, peper en zout. Voeg daarna de dressing toe aan de salade.
Verdeel de salade over de borden en leg de groenteburgers er bovenop. Serveer met de gebakken krieltjes en Turkse yoghurt.