Mini-pitabroodjes met kipgyros met een frisse salade van rettich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-pitabroodjes met kipgyros met een frisse salade van rettich

Mini-pitabroodjes met kipgyros met een frisse salade van rettich

met een frisse salade van rettich en Midden-Oosterse labne

In de salade die je maakt zit naast romainesla ook rettich. Rettich is een langwerpige, witte wortel met een licht pittige smaak die doet denken aan radijs. Houd je rettich over? Rettich kun je ook grillen en aan salade toevoegen. Of eet het op een boterham met pesto, hummus of kaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Aubergine

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Kipgyros

75 gram

Rettich

50 gram

Radicchio en romaine

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)672 kcal
Energie (kJ)2812 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de aubergine.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm.

Voeg de kipgyros toe.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de ui, aubergine en komijn, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipgyros toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 5 minuten. Schep regelmatig om.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de dressing met de romaineslamelange en rettich.
4

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Snijd de rettich in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in dunne plakken. Meng de romaine-slamelange met de rettich en dressing.

Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de labne.
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade. Serveer met de overige salade.