In de salade die je maakt zit naast romainesla ook rettich. Rettich is een langwerpige, witte wortel met een licht pittige smaak die doet denken aan radijs. Houd je rettich over? Rettich kun je ook grillen en aan salade toevoegen. Of eet het op een boterham met pesto, hummus of kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
⅓ stuk(s)
Aubergine
1 tl
Gemalen komijnzaad
100 gram
Kipgyros
75 gram
Rettich
50 gram
Radicchio en romaine
50 gram
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
3 stuk(s)
Mini-pitabroodjes
(Bevat Gluten)
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de ui, aubergine en komijn, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipgyros toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 5 minuten. Schep regelmatig om.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Snijd de rettich in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in dunne plakken. Meng de romaine-slamelange met de rettich en dressing.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade. Serveer met de overige salade.