In de salade die je maakt zit naast romainesla ook rettich. Rettich is een langwerpige, witte wortel met een licht pittige smaak die doet denken aan radijs. Houd je rettich over? Rettich kun je ook grillen en aan salade toevoegen. Of eet het op een boterham met pesto, hummus of kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
⅓ unit
Aubergine
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 g
Kipgyros
75 g
Rettich
50 g
Radicchio en romaine
50 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
3 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de ui, aubergine en komijn, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipgyros toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 5 minuten. Schep regelmatig om.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Snijd de rettich in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in dunne plakken. Meng de romaine-slamelange met de rettich en dressing.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met de labne, kipgyros en salade. Serveer met de overige salade.