Tostada's met cheesy smashburgers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

50 gram

Gesneden rodekool

25 gram

Gesneden augurken

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse dille & bieslook

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3959 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten62.9 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels6 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en voeg de helft toe aan een kom.
  • Voeg het gehakt toe aan de kom en kneed goed door.
  • Verdeel het gehakt in 3 ballen per persoon, druk vervolgens 1 gehaktbal per tortilla plat.
  • Druk het gehakt zo plat mogelijk zodat er 1/2 cm ruimte overblijft aan de randen van de tortilla's.
Tortilla's bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur.
  • Bak de tortilla's met het gehakt, met de gehaktkant naar beneden 3 - 4 minuten.
  • Draai de tortilla's om en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de cheddar eroverheen en laat smelten.
Komkommersalade maken
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Snijd de bieslook en dille fijn, of gebruik een schaar om het fijn te knippen.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie samen met de wittewijnazijn en de honing.
  • Voeg de rode kool, de komkommer en de helft van de verse kruiden toe. Meng goed door de dressing heen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de mosterd, de augurken, de overige ui en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel wat van de komkommersalade over de tortilla's en besprenkel met de saus.
  • Serveer de rest van de salade ernaast.