Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst

Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst

met zelfgemaakt misoglazuur, geïnspireerd op de Japanse keuken

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Hierdoor kan je de verpakking bij het papier weggooien en kan deze zo eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Noten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bosui

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

15 gram

Witte miso

(Bevat Gluten, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

⅓ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Gebrande cashewnoten

(Bevat Noten, Pinda's Kan bevatten Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.25 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4120 kJ
Energie (kcal)985 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten120 g
waarvan suikers23 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf daarna in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een klein deel van het groene gedeelt ter garnering.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon en de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 2 – 3 minuten mee. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet indien nodig af en bewaar afgedekt tot serveren.

Aubergine bakken
3

Verhit in een hapjespan 1 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Leg de auberginehelften op de schil in de pan. Bak 4 minuten, keer de auberginehelft om en bak opnieuw 4 minuten tot de aubergine mooi goudbruin is gekleurd. Meng ondertussen in een kleine kom de miso, sojasaus (zie Tip) en per persoon: 2 tl honing en 1 tl suiker.

Aubergine in de oven
4

Voeg de misomarinade toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut, of totdat de saus indikt. Haal de aubergine goed door de saus en leg de auberginehelften met de schil naar beneden in een ovenschaal. Schenk de marinade uit de pan over de aubergine en bestrooi met wat sesamzaad. Bak de aubergine 10 – 12 minuten in de oven.

Snijden
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in de hapjespan van de aubergine op middelmatig vuur en bak 1 ei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Hak de cashewnoten grof. Meng de bosui en eventueel het overige sesamzaad door de warme rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg een helft van de aubergine ernaast. Leg het ei op de rijst. Garneer de aubergine met het groene gedeelte van de bosui. Leg de plakjes komkommer aan de rand en bestrooi met de cashewstukjes.