Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst
Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst

Miso-aubergine uit de oven met spiegelei en rijst

met zelfgemaakt misoglazuur, geïnspireerd op de Japanse keuken

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Hierdoor kan je de verpakking bij het papier weggooien en kan deze zo eenvoudig gerecycleerd worden!

Allergens:
Sesame
Gluten
Soy
Milk
Egg
Tree nuts
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

2 unit

Bosui

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

75 g

Jasmijnrijst

15 g

Witte miso

(Contains Gluten, Soy)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

¼ sachet(s)

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

⅓ unit

Komkommer

20 g

Gebrande cashewnoten

(Contains Tree nuts, Peanuts May be present Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Groentebouillonblokje

1.25 tablespoon

Zonnebloemolie

2 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4120 kJ
Calories985 kcal
Fat44 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate120 g
Sugar23 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Kerf daarna in elke helft een ruitpatroon in het vruchtvlees. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een klein deel van het groene gedeelt ter garnering.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon en de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 2 – 3 minuten mee. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet indien nodig af en bewaar afgedekt tot serveren.

Aubergine bakken
3

Verhit in een hapjespan 1 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Leg de auberginehelften op de schil in de pan. Bak 4 minuten, keer de auberginehelft om en bak opnieuw 4 minuten tot de aubergine mooi goudbruin is gekleurd. Meng ondertussen in een kleine kom de miso, sojasaus (zie Tip) en per persoon: 2 tl honing en 1 tl suiker.

Aubergine in de oven
4

Voeg de misomarinade toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut, of totdat de saus indikt. Haal de aubergine goed door de saus en leg de auberginehelften met de schil naar beneden in een ovenschaal. Schenk de marinade uit de pan over de aubergine en bestrooi met wat sesamzaad. Bak de aubergine 10 – 12 minuten in de oven.

Snijden
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in de hapjespan van de aubergine op middelmatig vuur en bak 1 ei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Hak de cashewnoten grof. Meng de bosui en eventueel het overige sesamzaad door de warme rijst.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg een helft van de aubergine ernaast. Leg het ei op de rijst. Garneer de aubergine met het groene gedeelte van de bosui. Leg de plakjes komkommer aan de rand en bestrooi met de cashewstukjes.