topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met 4 kazen

Naanpizza met 4 kazen

met witte bloemkoolsaus en een rucolasalade

Zin om twee keer zoveel pizza's te serveren? Snijd het naanbrood dan langs de zijkant open en beleg beide helften. Je hoeft de pizza's dan zelfs iets minder lang te bakken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers16 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Staafmixer
Hoge kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft heel fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bloemkool koken
2

Kook de bloemkool in 10 - 12 minuten gaar en zacht. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

Dressing making
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gesnipperde ui door de dressing.

Saus maken
4

Voeg de bloemkool samen met de kruidenroomkaas toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde dikke saus. Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Pas op dat de saus niet te dun wordt, want dan worden de naanpizza's te nat. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Pizza's beleggen
5

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de bloemkoolsaus over de naanbroden. Snijd de Danablu in kleine blokjes. Beleg de naanbroden vervolgens met de halve uiringen, Danablu, provolone en de belegen kaas. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Snijd de tomaat in parten en meng deze samen met de rucola en veldsla door de dressing. Houd een klein beetje van de rucola apart en leg deze op de naanpizza's. Snijd de naanpizza's in punten en leg deze op de borden. Serveer de salade erbij.