Zin om twee keer zoveel pizza's te serveren? Snijd het naanbrood dan langs de zijkant open en beleg beide helften. Je hoeft de pizza's dan zelfs iets minder lang te bakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Bloemkool
½ unit
Ui
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
1 unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
20 g
Rucola en veldsla
25 g
Danablu
(Contains Milk)
15 g
Provolonevlokken
(Contains Milk)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
½ unit
Tomaat
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft heel fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de bloemkool in 10 - 12 minuten gaar en zacht. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gesnipperde ui door de dressing.
Voeg de bloemkool samen met de kruidenroomkaas toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde dikke saus. Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Pas op dat de saus niet te dun wordt, want dan worden de naanpizza's te nat. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de bloemkoolsaus over de naanbroden. Snijd de Danablu in kleine blokjes. Beleg de naanbroden vervolgens met de halve uiringen, Danablu, provolone en de belegen kaas. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Snijd de tomaat in parten en meng deze samen met de rucola en veldsla door de dressing. Houd een klein beetje van de rucola apart en leg deze op de naanpizza's. Snijd de naanpizza's in punten en leg deze op de borden. Serveer de salade erbij.