Naanpizza met aubergine en buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met aubergine en buffelmozzarella

Naanpizza met aubergine en buffelmozzarella

Met paprika en vers basilicum

Deze naanpizza bewijst dat zelfgemaakte pizza helemaal niet lang hoeft te duren. Beleg je naanbrood met romige buffelmozzarella, aubergine, paprika en vers basilicum. In de oven smelten de smaken heerlijk samen. Met een halve gele paprika krijg je al je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen – voedzaam én lekker.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Passata

½ tl

Gedroogde oregano

½ tl

Gemalen rozemarijn

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Zeef
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

Pizza beleggen
3

Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata, 1/2 tl oregano en 1/2 tl rozemarijn met de knoflook.Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel.Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout.Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

Salade maken
4

Snijd het basilicum in reepjes.Snijd de tomaat in partjes.Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza.Serveer de naanpizza samen met de salade.