Naanpizza met gegrilde groenten en tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Naanpizza met gegrilde groenten en tahinsaus

met tomatensalsa en witte kaas

Door de vele verschillende kruiden in dit recept, is deze Midden-Oosterse naanpizza een echte smaakexplosie.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

20 gram

Tahin

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische volle yoghurt

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Aubergine

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2741 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.9 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Hoge kom
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in grove reepjes en snijd de reepjes door de helft. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes en pers of snijd de knoflook fijn. Pers de citroen. Snijd de verse kruiden fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 3 - 4 minuten tot ze goudbruin is, voeg daarna de paprika en de helft van de knoflook toe en bak met het deksel op de pan nog 3 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut mee.

3

Voeg de yoghurt, tahin, de rest van de knoflook, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon toe aan een hoge kom. Blend tot een glad geheel met een staafmixer en zet apart. Bak het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Meng de tomaten in een kleine kom met de overgebleven verse kruiden en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper zout.

Tip: Hou jij wel van zuur? Voeg dan naar smaak meer citroensap toe aan de tahinsaus.

4

Besmeer het naanbrood met 3/4 van de tahinsaus. Houd 1/4 van de gebakken groenten apart en verdeel de rest over de naanpizza's. Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de overige tahinsaus. Meng de overige gebakken groenten met de tomatensalsa en serveer bij de naanpizza's.

Tip: Tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.