Door de vele verschillende kruiden in dit recept, is deze Midden-Oosterse naanpizza een echte smaakexplosie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
20 gram
Tahin
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Biologische volle yoghurt
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Aubergine
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in grove reepjes en snijd de reepjes door de helft. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes en pers of snijd de knoflook fijn. Pers de citroen. Snijd de verse kruiden fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 3 - 4 minuten tot ze goudbruin is, voeg daarna de paprika en de helft van de knoflook toe en bak met het deksel op de pan nog 3 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de yoghurt, tahin, de rest van de knoflook, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon toe aan een hoge kom. Blend tot een glad geheel met een staafmixer en zet apart. Bak het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Meng de tomaten in een kleine kom met de overgebleven verse kruiden en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper zout.
Tip: Hou jij wel van zuur? Voeg dan naar smaak meer citroensap toe aan de tahinsaus.
Besmeer het naanbrood met 3/4 van de tahinsaus. Houd 1/4 van de gebakken groenten apart en verdeel de rest over de naanpizza's. Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de overige tahinsaus. Meng de overige gebakken groenten met de tomatensalsa en serveer bij de naanpizza's.
Tip: Tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.