Naanpizza met gegrilde groenten en tahinsaus

Naanpizza met gegrilde groenten en tahinsaus

met tomatensalsa en witte kaas

Door de vele verschillende kruiden in dit recept, is deze Midden-Oosterse naanpizza een echte smaakexplosie.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Naan bread with herbs

20 g

Tahini

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

¼ piece

Lemon

25 g

Organic full-fat yogurt

½ piece

Yellow bell pepper

½ piece

Eggplant

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories655 kcal
Energy (kJ)2741 kJ
Fat31 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate69 g
Sugar13 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein20 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
High-Sided Bowl
Small Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in grove reepjes en snijd de reepjes door de helft. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes en pers of snijd de knoflook fijn. Pers de citroen. Snijd de verse kruiden fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 3 - 4 minuten tot ze goudbruin is, voeg daarna de paprika en de helft van de knoflook toe en bak met het deksel op de pan nog 3 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut mee.

3

Voeg de yoghurt, tahin, de rest van de knoflook, de helft van de verse kruiden en 1 tl citroensap per persoon toe aan een hoge kom. Blend tot een glad geheel met een staafmixer en zet apart. Bak het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Meng de tomaten in een kleine kom met de overgebleven verse kruiden en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper zout.

Tip: Hou jij wel van zuur? Voeg dan naar smaak meer citroensap toe aan de tahinsaus.

4

Besmeer het naanbrood met 3/4 van de tahinsaus. Houd 1/4 van de gebakken groenten apart en verdeel de rest over de naanpizza's. Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de overige tahinsaus. Meng de overige gebakken groenten met de tomatensalsa en serveer bij de naanpizza's.

Tip: Tahin is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.