Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door aubergine. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
⅓ stuk(s)
Courgette
25 gram
Zoete aardappel
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
10 gram
Passata
1 stuk(s)
Naanbrood
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Aubergine
5 gram
Vers basilicum
7.5 ml
Basilicumcrème
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Was of schil de zoete aardappel. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette. Snijd de aubergine in halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel en blokjes aubergine 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel, aubergine en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.
Tip: Je kunt het naanbrood ook voorzichtig opensnijden voor 2 dunne naanpizza's per persoon. Verkort de baktijd dan eventueel een beetje.
Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn en de eventueel overige groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak Bertolli extra vergine olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salsa erbij.
Tip: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?