Naanpizza met geitenkaas en groenten
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met frisse salsa

Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door aubergine. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Dat zelfgemaakte pizza niet lang hoeft te duren bewijst deze naanpizza. Jij belegt, de oven doet de rest! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

⅓ piece

Courgette

25 g

Sweet potato

⅓ sachet(s)

Dried oregano

10 g

Passata

1 piece

Naan bread

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

1 piece

Eggplant

5 g

Fresh basil

7.5 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories681 kcal
Energy (kJ)2850 kJ
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate84 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Was of schil de zoete aardappel. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakjes van de zoete aardappel en de courgette. Snijd de aubergine in halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes zoete aardappel en blokjes aubergine 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza bereiden
3

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, zoete aardappel, aubergine en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi met wat basilicumcrème. Bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: Je kunt het naanbrood ook voorzichtig opensnijden voor 2 dunne naanpizza's per persoon. Verkort de baktijd dan eventueel een beetje.

Serveren
4

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng in een saladekom het basilicum en de gesnipperde rode ui met de witte balsamicoazijn en de eventueel overige groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak Bertolli extra vergine olijfolie toe en schep tussendoor een aantal keer om. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salsa erbij.

Tip: Dit gerecht bevat 3 verschillende soorten groente. Variatie in je voedingspatroon is belangrijk om alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hoe gevarieerd eet jij deze week?