Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met pindasaus, gefrituurde uitjes en zoetzure komkommer

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Pinda's
Soja
Sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

60 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

2 stuk(s)

Spies

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Kipsatéblokjes

½ stuk(s)

Prei

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3470 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten99.3 g
waarvan suikers29.8 g
Vezels9.7 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Kom
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Marineren
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de wortel, prei en knoflook met 3/4 tl nasi-bamikruidenmix per persoon 4 - 5 minuten.
  • Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg de ketjap toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kip bakken
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met zout. Zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon koekenpan op middelhoog vuur.
  • Rijg de kip aan de spiesen en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
Serveren
4
  • Verhit de pindasaus in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg de kipsaté erop.
  • Serveer met de pindasaus en zoetzure komkommer.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!