Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met pindasaus, gefrituurde uitjes en zoetzure komkommer

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Tags:
Family
Allergens:
Peanuts
Soy
Sulphites
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

60 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)

2 piece

Skewers

½ piece

Carrot

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Diced chicken

½ piece

Leek

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3470 kJ
Calories829 kcal
Fat30.1 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate99.3 g
Sugar29.4 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein36.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large wok or sautépan
Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Marineren
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de wortel, prei en knoflook met 3/4 tl nasi-bamikruidenmix per persoon 4 - 5 minuten.
  • Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg de ketjap toe en bak het geheel 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Kip bakken
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met zout. Zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon koekenpan op middelhoog vuur.
  • Rijg de kip aan de spiesen en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
Serveren
4
  • Verhit de pindasaus in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg de kipsaté erop.
  • Serveer met de pindasaus en zoetzure komkommer.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!