Niet Gebruiken - Orzo met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet Gebruiken - Orzo met gekruid rundergehakt

Niet Gebruiken - Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

Deze gemakkelijke en snelle orzo maak je met gekruid rundergehakt, kruidenroomkaas, tomatenblokjes en een groentemix die bestaat uit peen, Chinese kool, witte kool, rode paprika en prei. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

gram

Groentemix met wittekool

200 gram

Oosterse wokmix

25 gram

Mascarpone

15 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten23 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten34.8 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Smaakmakers snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur (zie TIP). Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.

Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder van de rode peper.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano.