Deze gemakkelijke en snelle orzo maak je met gekruid rundergehakt, kruidenroomkaas, tomatenblokjes en een groentemix die bestaat uit peen, Chinese kool, witte kool, rode paprika en prei. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
85 g
Orzo
½
Tomato paste
100 g
Beef mince with kofta seasoning
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
25 g
Mascarpone
15 g
Grated Parmigiano Reggiano
1 teaspoon
Balsamic vinegar
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.
Verhit ondertussen de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur (zie TIP). Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.
Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder van de rode peper.
Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.
Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano.