Niet Gebruiken - Orzo met gekruid rundergehakt
Niet Gebruiken - Orzo met gekruid rundergehakt

Niet Gebruiken - Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

Deze gemakkelijke en snelle orzo maak je met gekruid rundergehakt, kruidenroomkaas, tomatenblokjes en een groentemix die bestaat uit peen, Chinese kool, witte kool, rode paprika en prei. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

85 g

Orzo

½

Tomato paste

100 g

Beef mince with kofta seasoning

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

25 g

Mascarpone

15 g

Grated Parmigiano Reggiano

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2360 kJ
Calories564 kcal
Fat35.5 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate23 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein34.8 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Smaakmakers snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur (zie TIP). Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.

Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder van de rode peper.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano.