Niet Gebruiken - Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet Gebruiken - Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

Niet Gebruiken - Wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

met gember-knoflookrijst en sperzieboontjes

Dit gerecht zit boordevol groenten: broccoli, boontjes en de bloemkool in de rijst zorgen voor meer dan 250 g per persoon. Dat is al meer dan de ADH!

Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukpuntjes

½ zakje(s)

Balinese wokpasta

3 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Broccoli

40 gram

Basmatirijst

50 gram

Bloemkoolrijst

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)919 kJ
Energie (kcal)220 kcal
Vetten14.2 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten18.8 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels6.4 g
Eiwitten5.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1tl honing per persoon, peper en zout. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Door de biefstuk en de drie verschillende groenten krijg je met deze maaltijd 1/3 van de ADH ijzer binnen en 100% van de ADH vitamine C. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer stimuleert? Een topcombinatie dus!

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook en de helft van de gember 1-2 minuten. Voeg de basmatirijst en 125 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg extra water toe als de rijst te droog kookt. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook nog 2 minuten.

Groente koken
3

Verhit ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Voeg, zodra het water kookt, de broccoli toe en kook 2 minuten (zie TIP). Giet het kookvocht af maar bewaar het voor de boontjes. Spoel de afgegoten broccoli met koud water. Kook nu de sperzieboontjes in hetzelfde kookvocht in 7 - 9 minuten beetgaar.

Tip: De kooktechniek waarbij groente kort wordt gekookt en vervolgens meteen wordt afgespoeld met koud water, wordt ook wel 'blancheren' genoemd.

Roerbakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes, de overige knoflook en de overige gember 2 - 3 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart.

Broccoli roerbakken
5

Voeg de broccoli en 1 el water per persoon toe aan de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vlak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe en verhit nog een halve minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de rijst met de groenten en runderbiefstukpuntjes. Schep de boontjes ernaast. Garneer de boontjes met de gomasio.