Dit gerecht heb je supersnel op tafel - het zware werk hebben wij vast voor je gedaan door de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukreepjes
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
gram
Groentemix met wittekool
200 gram
Oosterse wokmix
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is. Bak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en haal ze uit de pan.
Tip: Rundvlees is een bron van ijzer en paprika zit vol vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer uit je voeding. Een topcombinatie dus!
Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde wokpan op hoog vuur. Voeg de geraspte gember, knoflook en rode peper en de oosterse groentemix toe en roerbak ze 2 - 3 minuten.Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe, meng en verhit de saus in 2 minuten.Snijd ondertussen de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan tijdens de bereiding achterwege en voeg het na serveren eventueel naar smaak toe.
Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 3 minuten beetgaar en giet af. Haal tijdens het koken de noedels met twee vorken uit elkaar. Laat zonder deksel uitstomen.Voeg de biefstukreepjes samen met de noedels toe aan de wokpan en roer ze gedurende 1 minuut door de groenten.
Verdeel de noedels over de borden. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.