Noedels met kastanjechampignons, Chinese kool, kokos, frisse koriander en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kastanjechampignons, Chinese kool, kokos, frisse koriander en pinda’s

Noedels met kastanjechampignons, Chinese kool, kokos, frisse koriander en pinda’s

Deze heerlijke oosterse noedels zijn zowel zoet als pittig. Door de kokosrasp krijgt het gerecht een zoetere smaak. De rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

100 gram

Kastanjechampignons

150 gram

Chinese kool

65 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

25 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bruine suiker

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)580 kcal
Energie (kJ)2427 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout2.3 g

Instructies

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Groenten snijden
2

Snipper de rode ui. Schil de verse gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd zowel de gember als de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en eventueel grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Noedels koken
3

Breek de noedels boven de pan en kook de noedels, afgedekt, 3 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de rode ui, verse gember en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 - 6 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

Op smaak brengen
5

Hak ondertussen de pinda’s en de verse koriander grof. Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de rest van de kokosrasp.