Deze heerlijke oosterse noedels zijn zowel zoet als pittig. Door de kokosrasp krijgt het gerecht een zoetere smaak. De rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 cm
Verse gember
100 g
Kastanjechampignons
150 g
Chinese kool
65 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
25 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
5 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
¼ unit
Rode peper
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Bruine suiker
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snipper de rode ui. Schil de verse gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd zowel de gember als de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en eventueel grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.
Breek de noedels boven de pan en kook de noedels, afgedekt, 3 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de rode ui, verse gember en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 - 6 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.
Hak ondertussen de pinda’s en de verse koriander grof. Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de rest van de kokosrasp.