Noedels met kastanjechampignons, Chinese kool, kokos, frisse koriander en pinda’s
Noedels met kastanjechampignons, Chinese kool, kokos, frisse koriander en pinda’s

Noedels met kastanjechampignons, Chinese kool, kokos, frisse koriander en pinda’s

Deze heerlijke oosterse noedels zijn zowel zoet als pittig. Door de kokosrasp krijgt het gerecht een zoetere smaak. De rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger.

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 cm

Verse gember

100 g

Kastanjechampignons

150 g

Chinese kool

65 g

Noedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

25 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

¼ unit

Rode peper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories580 kcal
Energy (kJ)2427 kJ
Fat24 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate65 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Groenten snijden
2

Snipper de rode ui. Schil de verse gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd zowel de gember als de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en eventueel grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Noedels koken
3

Breek de noedels boven de pan en kook de noedels, afgedekt, 3 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de rode ui, verse gember en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 - 6 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

Op smaak brengen
5

Hak ondertussen de pinda’s en de verse koriander grof. Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de rest van de kokosrasp.