De Hollandse rodekool geef je door de zoete mangochutney een verrassende twist. De chutney is lekker zoet, daarom is het verstandig eerst te proeven voordat je de tweede helft aan de maaltijd toevoegt. Bekijk op ons blog hoe je de mangochutney zelf nog eens kunt maken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Rodekool
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
110 gram
Kippendijstukjes
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)
2 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
0.13 stuk(s)
Limoen
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rodekool doormidden en daarna in dunne parten. Snijd de parten in flinterdunne repen en verwijder daarna pas de kern. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit de helft van de roomboter in een wok en roerbak de kipfiletreepjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige roomboter en als het nodig is wat extra zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rodekool en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en laat de rodekool 10 minuten garen.
Maak ondertussen een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 2 el water per persoon, de helft van de mangochutney en peper. Hak de koriander fijn.
Voeg de saus na 5 minuten bij de rodekool. Kook de noedels, afgedekt, ongeveer 3 minuten en giet af.
Voeg de kipfiletreepjes bij de rodekool en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Voeg de overige mangochutney toe en garneer met de koriander. Serveer de limoen in parten bij de maaltijd.
Tip! Rodekool over? Maak een frisse salade van geraspte wortel, rozijnen, noten en een saus van mayonaise, yoghurt, mosterd, azijn of limoen, peper en zout.