Noedels met kip, rodekool en mangochutney
Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Noedels met kip, rodekool en mangochutney

Haal Azië in huis met de kruidige en zoete Oosterse smaken van dit recept

De Hollandse rodekool geef je door de zoete mangochutney een verrassende twist. De chutney is lekker zoet, daarom is het verstandig eerst te proeven voordat je de tweede helft aan de maaltijd toevoegt. Bekijk op ons blog hoe je de mangochutney zelf nog eens kunt maken!

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Rodekool

½ unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

110 g

Kippendijstukjes

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

40 g

Mangochutney

(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

0.13 unit

Limoen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories730 kcal
Energy (kJ)3054 kJ
Fat19 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate86 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein48 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Pan
Large Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de rodekool klein
1

Snijd de rodekool doormidden en daarna in dunne parten. Snijd de parten in flinterdunne repen en verwijder daarna pas de kern. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok en roerbak de kipfiletreepjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Laat de rodekool in de zelfde wok garen
4

Verhit de overige roomboter en als het nodig is wat extra zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rodekool en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en laat de rodekool 10 minuten garen.

5

Maak ondertussen een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 2 el water per persoon, de helft van de mangochutney en peper. Hak de koriander fijn.

6

Voeg de saus na 5 minuten bij de rodekool. Kook de noedels, afgedekt, ongeveer 3 minuten en giet af.

Voeg de noedels bij de rodekool
7

Voeg de kipfiletreepjes bij de rodekool en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden.
8

Verdeel het gerecht over de borden. Voeg de overige mangochutney toe en garneer met de koriander. Serveer de limoen in parten bij de maaltijd.

Tip! Rodekool over? Maak een frisse salade van geraspte wortel, rozijnen, noten en een saus van mayonaise, yoghurt, mosterd, azijn of limoen, peper en zout.