De Hollandse rodekool geef je door de zoete mangochutney een verrassende twist. De chutney is lekker zoet, daarom is het verstandig eerst te proeven voordat je de tweede helft aan de maaltijd toevoegt. Bekijk op ons blog hoe je de mangochutney zelf nog eens kunt maken!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Rodekool
½ unit
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
110 g
Kippendijstukjes
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
40 g
Mangochutney
(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
0.13 unit
Limoen
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Snijd de rodekool doormidden en daarna in dunne parten. Snijd de parten in flinterdunne repen en verwijder daarna pas de kern. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit de helft van de roomboter in een wok en roerbak de kipfiletreepjes met peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige roomboter en als het nodig is wat extra zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de rodekool en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en laat de rodekool 10 minuten garen.
Maak ondertussen een saus van de sojasaus, zonnebloemolie, 2 el water per persoon, de helft van de mangochutney en peper. Hak de koriander fijn.
Voeg de saus na 5 minuten bij de rodekool. Kook de noedels, afgedekt, ongeveer 3 minuten en giet af.
Voeg de kipfiletreepjes bij de rodekool en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de noedels toe, bestrooi naar smaak met peper en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Voeg de overige mangochutney toe en garneer met de koriander. Serveer de limoen in parten bij de maaltijd.
Tip! Rodekool over? Maak een frisse salade van geraspte wortel, rozijnen, noten en een saus van mayonaise, yoghurt, mosterd, azijn of limoen, peper en zout.