Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s

Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s

Een Aziatisch wokgerecht met zoete pinda’s

Tofu staat bekend als een klassieke vleesvervanger. Ook staat het bekend om de neutrale smaak. Wees niet getreurd: juist door de neutrale smaak van tofu kun je er alle kanten mee op. Dit keer geef je het een Oosters tintje door de sojasaus én hebben wij de tofu al voorgekruid zodat de tofu niet als saai bestempeld wordt!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Selderij
Gluten
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Champignons

½ stuk(s)

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

150 gram

Witte kool

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

20 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3184 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan
Deksel
Pan
Bord

Instructies

Snijd de champignons in plakken
1

Snipper de sjalot. Snijd of hak de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de champignons in plakken.

Roerbak de tofu
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de tofu 3 minuten op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de sojasaus toe
4

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de sjalot, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en wittekool toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

5

Voeg de tofu en noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met honingpinda’s.