Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s
Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s

Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s

Een Aziatisch wokgerecht met zoete pinda’s

Tofu staat bekend als een klassieke vleesvervanger. Ook staat het bekend om de neutrale smaak. Wees niet getreurd: juist door de neutrale smaak van tofu kun je er alle kanten mee op. Dit keer geef je het een Oosters tintje door de sojasaus én hebben wij de tofu al voorgekruid zodat de tofu niet als saai bestempeld wordt!

Allergens:
Soy
Wheat
Celery
Gluten
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Champignons

½ unit

Gekruide tofublokjes

(Contains Soy, Wheat, Celery)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

150 g

Witte kool

1.5 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

20 g

Pikante honingpinda's

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories761 kcal
Energy (kJ)3184 kJ
Fat30 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate85 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Lid
Pan
Plate

Cooking Steps

Snijd de champignons in plakken
1

Snipper de sjalot. Snijd of hak de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de champignons in plakken.

Roerbak de tofu
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de tofu 3 minuten op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de sojasaus toe
4

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de sjalot, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en wittekool toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

5

Voeg de tofu en noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met honingpinda’s.