Een kruidig gerecht met Noord-Afrikaanse smaken, zoals rozijnen, knapperige pitten en veel verse kruiden. Je gebruikt maar weinig couscous in dit gerecht, dat komt omdat rozijnen en kikkererwten ook koolhydraatrijk zijn. Een uitgedachte samenstelling om zo op een smaakvol gerecht te komen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Bloemkool-peenmix
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen kaneel
30 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
15 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
⅓ stuk(s)
Kikkererwten
2 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
2 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
100 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en peen 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en laat afgedekt 13 - 15 minuten bakken op middelhoog vuur. Schep tussendoor een paar keer om.
Bereid ondertussen de bouillon. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng de couscous met de komijn en kaneel in dezelfde pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur uit en laat 5 - 8 minuten wellen.
Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Voeg de couscous, rozijnen, kikkererwten, amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige verse kruiden.