Een kruidig gerecht met Noord-Afrikaanse smaken, zoals rozijnen, knapperige pitten en veel verse kruiden. Je gebruikt maar weinig couscous in dit gerecht, dat komt omdat rozijnen en kikkererwten ook koolhydraatrijk zijn. Een uitgedachte samenstelling om zo op een smaakvol gerecht te komen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Bloemkool-peenmix
5 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ teaspoon
Gemalen kaneel
30 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
15 g
Rozijnen
(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
⅓ unit
Kikkererwten
2 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
4 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
100 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en peen 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en laat afgedekt 13 - 15 minuten bakken op middelhoog vuur. Schep tussendoor een paar keer om.
Bereid ondertussen de bouillon. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng de couscous met de komijn en kaneel in dezelfde pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur uit en laat 5 - 8 minuten wellen.
Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Voeg de couscous, rozijnen, kikkererwten, amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige verse kruiden.