Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

3 gram

Indonesische kipgehaktballetjes

½ zakje(s)

Thaise wokpasta

(Bevat Gluten, Soja)

200 gram

Cherrytomaten in blik

75 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

85 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers16 g
Vezels5 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Bakken
2

Verhit in een grote koekenpan of hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. De balletjes hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de balletjes uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Fruit de knoflook, ui, rode peper en gember1 - 2 minuten in dezelfde koekenpan of hapjespan. Voeg de wokpasta toe en roerbak nog 1 - 2 minuten en verlaag dan het vuur. Voeg de cherrytomaten met saus, de kokosmelk en de ketjap toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Leg de kipgehaktballetjes terug in de koekenpan. Breng, afgedekt, opnieuw aan de kook en laat 7 minuten zachtjes koken.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Spinazie toevoegen
5

Snijd ondertussen de spinazie grof. Haal na 7 minuten het deksel van de koekenpan of hapjespan. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de saus en voeg de spinazie toe. Schep goed om en laat 3 - 5 minuten meekoken, zodat de spinazie slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kipgehaktballetjes met kokos-tomatensaus erbij.