Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergens:
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode ui

¼ unit

Rode peper

3 g

Indonesische kipgehaktballetjes

½ sachet(s)

Thaise wokpasta

(Contains Gluten, Soja)

200 g

Cherrytomaten in blik

75 milliliters

Kokosmelk

100 g

Spinazie

(May be present Selderij)

85 g

Witte langgraanrijst

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

¼ unit

Kippenbouillonblokje

Nutrition Values

Energy (kJ)3387 kJ
Calories810 kcal
Fat31 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate92 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Sautépan or large frying pan
Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Bakken
2

Verhit in een grote koekenpan of hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. De balletjes hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de balletjes uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Fruit de knoflook, ui, rode peper en gember1 - 2 minuten in dezelfde koekenpan of hapjespan. Voeg de wokpasta toe en roerbak nog 1 - 2 minuten en verlaag dan het vuur. Voeg de cherrytomaten met saus, de kokosmelk en de ketjap toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Leg de kipgehaktballetjes terug in de koekenpan. Breng, afgedekt, opnieuw aan de kook en laat 7 minuten zachtjes koken.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Spinazie toevoegen
5

Snijd ondertussen de spinazie grof. Haal na 7 minuten het deksel van de koekenpan of hapjespan. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de saus en voeg de spinazie toe. Schep goed om en laat 3 - 5 minuten meekoken, zodat de spinazie slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kipgehaktballetjes met kokos-tomatensaus erbij.