Dit smaakvolle oosterse noedelgerecht is zowel zoet als pittig. De kokosrasp geeft het gerecht zijn zoete smaak, terwijl de rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger. Je maakt hierbij zelf een saus van bruine suiker, sojasaus en wittewijnazijn waardoor alle smaken mooi samenkomen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
100 gram
Kastanjechampignons
150 gram
Chinese kool
⅓ pak(ken)
Noedels
(Bevat Gluten)
½ tl
Gemalen citroengras
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
25 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
8 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
½ el
Olijfolie
1 tl
Bruine suiker
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de eventuele grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.
Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, gember, rode peper en het citroengras 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en wittewijnazijn toe.
Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.
Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de overige kokosrasp.