Oosterse noedels met Chinese kool en kokos
Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Met kastanjechampignons, koriander en pinda’s

Dit smaakvolle oosterse noedelgerecht is zowel zoet als pittig. De kokosrasp geeft het gerecht zijn zoete smaak, terwijl de rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger. Je maakt hierbij zelf een saus van bruine suiker, sojasaus en wittewijnazijn waardoor alle smaken mooi samenkomen.

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

¼ unit

Rode peper

1 cm

Verse gember

100 g

Kastanjechampignons

150 g

Chinese kool

⅓ pack

Noedels

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

25 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

8 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2385 kJ
Calories570 kcal
Fat24 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate65 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein21 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de eventuele grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Noedels koken
2

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, gember, rode peper en het citroengras 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en wittewijnazijn toe.

Pinda's en koriander
4

Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.

Op smaak brengen
5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de overige kokosrasp.