Dit smaakvolle oosterse noedelgerecht is zowel zoet als pittig. De kokosrasp geeft het gerecht zijn zoete smaak, terwijl de rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger. Je maakt hierbij zelf een saus van bruine suiker, sojasaus en wittewijnazijn waardoor alle smaken mooi samenkomen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
¼ unit
Rode peper
1 cm
Verse gember
100 g
Kastanjechampignons
150 g
Chinese kool
⅓ pack
Noedels
(Contains Gluten)
½ teaspoon
Gemalen citroengras
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
25 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
8 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
5 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Bruine suiker
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de eventuele grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.
Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, gember, rode peper en het citroengras 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en wittewijnazijn toe.
Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.
Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de overige kokosrasp.