Oosterse noedels met Chinese kool en tuinkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse noedels met Chinese kool en tuinkers

Oosterse noedels met Chinese kool en tuinkers

Een gevulde Oosterse soep met noedels die voor een deel uit boekweitmeel bestaan. Wist je dat ze in Japan boekweitnoedels zowel in soepen als in salades verwerken? Daarom als tussen-oplossing een noedelgerecht rijkgevuld met groenten!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Peen

150 gram

Chinese kool

50 ml

Kokosmelk

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 el

Tuinkers

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2645 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout8.5 g

Instructies

Snijd de Chinese kool grof
1

Bereid de bouillon en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels. Schil de gember en snijd de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de peen in halve plakken en snijd de Chinese kool grof (zie tip!).

Voeg de sojasaus toe
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen, kokosmelk, bouillon en de sojasaus toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de Chinese kool toe. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de cashewnoten
3

Knip ondertussen de tuinkers los en hak de cashewnoten grof. Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daar-na af en spoel af onder koud water.

Garneer met de tuinkers, cashewnoten en overige rode peper
4

Verdeel de boekweitnoedels over de soepkommen. Schenk de soep erover. Garneer met de tuinkers, cashewnoten en overige rode peper.