Een gevulde Oosterse soep met noedels die voor een deel uit boekweitmeel bestaan. Wist je dat ze in Japan boekweitnoedels zowel in soepen als in salades verwerken? Daarom als tussen-oplossing een noedelgerecht rijkgevuld met groenten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Peen
150 gram
Chinese kool
50 ml
Kokosmelk
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 el
Tuinkers
20 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
75 gram
Boekweitnoedels
(Bevat Gluten)
500 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels. Schil de gember en snijd de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de peen in halve plakken en snijd de Chinese kool grof (zie tip!).
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen, kokosmelk, bouillon en de sojasaus toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de Chinese kool toe. Breng op smaak met peper en zout.
Knip ondertussen de tuinkers los en hak de cashewnoten grof. Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daar-na af en spoel af onder koud water.
Verdeel de boekweitnoedels over de soepkommen. Schenk de soep erover. Garneer met de tuinkers, cashewnoten en overige rode peper.